mzva
Merksemse Zwemvereniging Antwerpen

WP U-11 TORNOOIEN

By 19 december 2016Waterpolo

Op 11 en 18 december hebben onze U11 spelertjes hun tweede en derde tornooitje gespeeld en dit telkens in het grote bad van Aalst.

De eerste keer hebben we Mechelen en Aalst partij gegeven met een ploeg van 7 spelers en op het tweede tornooi, eveneens tegen Mechelen en Aalst, werden de Merksemse kleuren verdedigd door een ploegje van 5 onvermoeibare toppers. Proficiat aan deze speelsters en spelers! Het was niet makkelijk met maar 1 reserve op de bank tegen het zwem- en pologeweld van Aalst en Mechelen, maar zelfs met z’n vijven werd er gevochten tot op ’t einde. Knap!
Op moment van schrijven zijn alle uitslagen nog niet gepubliceerd, maar wat mij betreft zijn deze niet zo belangrijk (ge├»nteresseerden kunnen deze altijd terugvinden op waterpolo-online.com – afdeling U11 E). Wat wel belangrijk is, is het feit dat onze spelertjes na elk tornooi beter en sterker worden. De opdrachten worden elke keer wat sneller en correcter uitgevoerd en match na match lukt, in de aanval, het samenspel, het geven van de juiste pas en ook de afwerking beter en beter en ook in de verdediging gebeurt de opstelling en het inspelen op de tegenstander steeds vlotter. Technisch en tactisch gaan we er elke keer op vooruit, maar het is vooral de inzet tijdens de wedstrijden en de toffe sfeer in het groepje tussen de wedstrijdjes die het leuk maakt. Dit geeft ook duidelijk aan dat training op zich belangrijk is, maar dat wedstrijdjes spelen net dat beetje extra brengt in de evolutie en groei van deze jonge sportertjes. Proficiat en bedankt!

Ook bedankt aan de supporters voor de steun en aan Maxim en Guy voor de hulp tijdens de tornooitjes.

Bij deze alvast een prettige vakantie, een warme Kerst en een bruisend eindejaar gewenst vanwege Bo, Anthony, Axel, Maxim, Guy en mezelf.
Tot volgend jaar op de training!

Ter info:
Trainingen hervatten op 14-01-2017, zowel in Merksem als in Ekeren.
Volgend tornooi op 05-02-2017 te Mechelen (van 13:30 tot 16:30). Meer info volgt later.
Sportieve groeten,

Dirk.