Clubkampioenschap

Wedstrijdreglement

 

Zwemschool

Groep 4 en 5 : 50 VS + 50 SS

Groep 3 : 25 VS + 25 RUG

De tijden van beide wedstrijden worden opgeteld. Er is een apart klassement voor jongens en meisjes per afstandscategorie.

Gemengde aflossing : zwemmertjes kunnen zich opgeven. Adrienne en Inge stellen de aflossingsploegen samen. Aan elke aflossingsploeg neemt 1 lesgever deel.

 

Masters

Voor de masters wordt een apart klassement opgemaakt. De masters zwemmen 2 x 50m stijl naar keuze. De 2 gezwommen stijlen moeten verschillend zijn. Wie volgens de 2 gezwommen wedstrijden de meeste FINA punten scoort, wordt clubkampioen bij de masters.

 

Competitiezwemmers

De clubkampioen wordt bepaald aan de hand van onderstaande regels. De puntentelling wordt berekend aan de hand van de gezwommen tijden op de dag van het clubkampioenschap. Iedereen die lid is van MZV-A komt in aanmerking om clubkampioen te worden. Tijdens het clubkampioenschap moet 1 x 50m naar keuze + 1 x 100m naar keuze + 200m wisselslag gezwommen worden. De 50m en de 100m wedstrijden moeten in een verschillende stijl worden gezwommen. Zwemmers die dedrie afstanden niet zwemmen komen niet in aanmerking voor de rangschikking. Er wordt 1 clubkampioen aangeduid (gemengd klassement m/v) per categorie. Wie volgens de 3 gezwommen wedstrijden de meeste FINA punten scoort, wordt clubkampioen.

 

Eendjes

Voor de eendjes wordt een apart klassement opgemaakt. De eendjes zwemmen 1 x 50m stijl naar keuze + 1 x 100m naar keuze en 100 wissel. De 3 gezwommen stijlen moeten verschillend zijn. Wie volgens de 3 gezwommen wedstrijden de beste FINA punten scoort wordt clubkampioen bij de eendjes.

 

Familieaflossing

Drie leden van een zelfde gezin, met minimaal 1 ouder, kunnen samen inschrijven voor een aflossing over 3 x 25m.