Overzicht

Zwemmen is uiteraard een hoofdzaak voor onze club.
Je overwint je watervrees en leert zwemmen zoals het hoort bij de gemotiveerde equipe van de Zwemschool. Als je de zwemschool zonder problemen hebt doorlopen kan je kiezen voor onze Pré-C  Competitiegroep, hier worden alle zwemtechnieken geperfectioneerd en kan je kennismaken met het echte competitiezwemmen.

Pré-C: Van 6 tot 10 jaar, aanleren van technieken naar alle stijlen toe.

Als je onze Pré-C ontgroeit bent, zullen de trainers samen met jou en je ouders een verder realistisch traject met jou bespreken, waarin je je maximaal zal kunnen ontplooien binnen onze zwemafdeling.

De zwemmers welke echt alles uit hun zwemcarrière willen halen maken deel uit van ons Competitie-team. Deze groep wordt aan de hand van leeftijd, niveau en persoonsgebonden mogelijkheden opgedeeld in 4 groepen:

  • C1: Van 8 tot 12 jaar, de eerste echte kennismaking met het competitiezwemmen en trainen met klemtoon op verdere technische ontwikkeling.
  • C2: Van 10 tot 14 jaar, verdere uitbouw van je conditie,snelheid en je wedstrijdervaring.
  • C3: Van 12 tot …, verdere uitbouw van je conditie,snelheid en je wedstrijdervaring vooral met persoonlijke klemtonen, specifieke en vaak individuele begeleiding en trainingsschema’s zorgen voor een optimale voorbereiding op verschillende belangrijke kampioenschappen.

Wens je deel te nemen aan wedstrijden, maar kan of wens je niet het zware trainingsschema van de competitiegroep te volgen , dan kan je nog steeds terecht bij ons Racing-team. Ook deze groep werd ingedeeld aan de hand van de leeftijd:

  • RC2: Van 8 tot 16 jaar
  • RC3: Van 13 tot 24 jaar
  • Masters : + 25 jaar : Onze alomgevreesde MASTERS…..

Puur recreatief zwemmen kan natuurlijk ook. Dit gebeurt onder begeleiding bij het Recreatie-team. Onze hoofdtrainer werkte een planning uit waarin techniek en conditieopbouw centraal staan. In deze groep komen onze zwemliefhebbers aan trekt die al dat competitiegeweld niet nodig hebben.

  • R: 8 tot 18 jaar
  • Ouders + 18 jaar: Ouders en sympathisanten welk onder begeleiding baantjes wensen te zwemmen