Racing-Competitie

Bij de RC groepen worden 3 tot 4 trainingen per week aangeboden. Deze trainingen zijn op hoog niveau en er is een behoorlijke zwemachtergrond en kennis vereist. Meer nog dan in het Competitieteam zal de nadruk vooral op plezierbeleving, sfeer en zwemgenot liggen.

Via deze groep kan men kennismaken met het competitiezwemmen of kunnen de iets mindere zwemgoden hun gelieve competiesport blijven beoefenen, maar net zo goed kan men een vroeger zwaar trainingsprogramma stelselmatig afbouwen.

Tussen RC en Waterpolo is een combinatie perfect mogelijk. Net zoals voor het Competitieteam wordt een trainingsplan opgesteld waarbij gepiekt wordt naar een aantal belangrijke wedstrijden zoals de Belgische , Vlaamse of Provinciale Kampioenschappen ….

In groep RC2 liggen de doelstellingen vooral op het uitbouwen van de meest efficiente en correcte zwemtechniek. Op de trainingen zal de focus dan ook steeds liggen op techniek zonder dat conditie en snelheid verwaarloosd worden.

De zwemmers van RC3 mogen reeds kennismaken met bepaalde trainingsprincipes en zal er vooral op conditie gewerkt worden zonder dat de techniek verwaarloosd wordt. In groep RC3 komen de ervaren of jongvolwassen zwemmers aan hun trekken. Met aandacht voor techniek krijgen ze een gevarieerd trainingsprogramma aangeboden dat ondanks de minimale trainingstijd toch het maximale uit hun inspanningen zal halen.

Vanaf 25 jaar kan je terecht bij de Masters : grote en mindere zwemgoden, stuk voor stuk notoire fuifnummers, welke zich op elke wedstrijd nog steeds uit de naad zwemmen.