Viering 50 jaar M.Z.V.-A was een 24 karaats viering

Kris Vermeulen/ oktober 8, 2018/ Algemeen

Het drukke feestweekend van 6 en 7 oktober 2018 voor de viering van 50 jaar M.Z.V.-A. is voorbij en we mogen er met veel trots op terugkijken.

We begonnen zaterdag met het Internationale zwemfeest dat we samen met Zwemclub Vrij Merksem organiseerden. Met 113 deelnemers en bijna 500 starten was dit een drukbezet zwemfeest. De grote zaal van de Volkslust was dan weer de place to be voor de gezamenlijke lunch en de prijsuitreiking met een bijpassende PowerPoint. De aanwezigheid van de districtsburgemeester en schepen voor cultuur maakte alles extra feestelijk, een gouden jubileum waardig.

Vervolgens speelde onze eerste waterpoloploeg een sterke wedstrijd tegen La Louvière. Ze wonnen met duidelijke 14 – 8 cijfers en met naar verluid degelijk waterpolospel.

Daarna startte de feestelijke BBQ in aanwezigheid van een 130-tal personen waarvan ook een aantal oud leden. We oogsten lof over de ganse lijn voor de kwaliteit van deze BBQ en tijdens het nuttigen van al dit lekkers konden de aanwezigen ook nog genieten van een doorlopende PowerPointpresentatie met daarin meer dan 400 foto’s verwerkt uit de oude en iets recentere doos.

Voor het dessert van schitterend gemaakte cup-cakes met de verschillende logo’s van onze vereniging, huldigden we de twee leden die reeds 50 jaar onafgebroken lid zijn van onze club. Sonja Van Gestel en Thea Quaghebeur ontvingen niet alleen een fles bubbels maar tevens ook een mooie trofee en een ruiker rozen alvorens ze ook nog de titel van ere-lid werd toegekend.

Daarna was het de beurt aan DJ Kurt, die enkele uren daarvoor was geland vanuit de USA, om ons te vergasten op een zeer gevarieerd aanbod aan dansnummers. Zo rond de klok van één uur konden we deze eerste dag tevreden afsluiten.

Op zondagmorgen waren we weer paraat om de jeugdbewegingen van Merksem te ontvangen in het zwembad. De lesgevers van onze zwemschool hielden een oogje in het zeil wanneer dit jeugdig volkje het luchtkasteel in het zwembad ging ontdekken. De honderdtal deelnemers kregen na hun zwem- en luchtkasteelervaring nog een pannenkoek en klein geschenkje aangeboden in de kleine zaal van de Volkslust. Iedereen was zeer enthousiast over deze unieke ervaring.

In de namiddag deden we dit nog eens over voor een 50-tal leden van de zwemscholen en jeugdwaterpolo. Naast spelen op het luchtkasteel kon iedereen ook een partijtje mini-waterpolo spelen. Ook hier droop weer het enthousiasme bij de deelnemertjes ervan af.

De duikvereniging Diothron sloot dit feestweekend af met een gratis initiatie duiken.

Alles bij elkaar een druk maar zeer geslaagd feestweekend waarbij toch meer dan 400 mensen op één of andere manier bij betrokken waren.

De inzet van de vele vrijwilligers om dit weekend tot een succes te maken was enorm! We hebben bewezen dat M.Z.V.-A. nog steeds ongelofelijk goed kan organiseren en dat we hierbij kunnen rekenen op tal van onze leden om hier mee hun schouders onder te zetten.

Iedereen een dikke dikke merci voor al de geleverde inspanningen. Gelukkig is het resultaat navenant geweest. Een schitterend geslaagd weekend en viering voor 50 jaar M.Z.V.-A. Het was gewoon top.

Een selectie aan sfeerfoto’s van het voorbije weekeinde zetten we zo spoedig mogelijke online op deze website.

Het bestuur.

Share this Post