Corona-maatregelen vanaf 01/09/2021

Kris Vermeulen/ september 2, 2021/ Algemeen, Waterpolo, Zwemmen

Op 1 september versoepelden weer wat regels voor sportclubs. Een goede handhygiëne en mondmaskers blijven voor en na het sporten nog nodig. Daarom zal in de stad Antwerpen iedereen nog een mondmasker dragen bij verplaatsingen in een gebouw.

Mondmaskers tot in de kleedkamer

 • In zwembaden dragen zwemmers een mondmasker tot ze in de kleedkamer zijn. Vanaf de natte zone moet er geen mondmasker meer gedragen worden.

Sportactiviteiten algemeen

 • Er kan in onbeperkte groepen, zonder mondmasker en zonder afstand gesport worden. Dit geldt zowel voor indoor als voor outdoor sportactiviteiten. Er zijn dus geen beperkingen meer op het aantal personen per sportgroep of aantallen per sporthal of openlucht sportveld.
 • In alle indoor sportruimtes moet een CO² meter geplaatst worden die duidelijk zichtbaar is voor het publiek. De luchtkwaliteitsrichtnorm is 900 ppm CO². Tussen 900 ppm en 1200 ppm dient de uitbater te beschikken over een actieplan om compenserende luchtkwaliteits- of luchtzuiveringsmaatregelen te verzekeren. Boven 1200 ppm dient de inrichting onmiddellijk gesloten te worden.

Sportactiviteiten met publiek

 • Bij indoor sportactiviteiten zijn er maximum 200 toeschouwers toegelaten.
 • Bij outdoor sportactiviteiten zijn er maximum 400 toeschouwers toegelaten.
 • Een hoger aantal toeschouwers kan met:
  • COVID Safe Ticket of
  • toelating van de lokale overheid die hiervoor het COVID Event Risk Model (CERM) en COVID Infrastructure Risk Model (CIRM) hanteert
 • Alle toeschouwers ouder dan 12 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen wanneer ze zich in de sportaccomodatie verplaatsen.
   
Share this Post