Waterpolo – Structuur – Historiek

Historiek

In 1977 rijpte het idee bij de Merksemse Zwemvereniging om met waterpolo van start te gaan. Een aantal sportzwemmers die wel eens wat anders wilden dan baantjes trekken alleen vormden de aanzet tot dit initiatief.

Samen met enkele meer ervaren spelers van de toenmalige Bell Telephone waterpolo club werd in het seizoen 1978 – 1979 voor het eerst aan de Belgische competitie deel genomen. Ondanks het feit dat Merksem nooit een kampioenstitel veroverde promoveerde de ploeg toch snel naar de tweede afdeling. Merksem verbleef daar onafgebroken in de subtop tot we in 1994 een sabbat jaar inlaste om een nieuw structuur op te zetten.

Deze nieuwe structuur gaat uit van de jeugdwerking als onderbouw voor een verjongd senioren team.

In september 1994 gingen we met de jeugdtrainingen van start. In 1995 namen we voor het eerst met een jeugdploeg deel aan de Belgische competitie. Vandaag treden we met verschillende teams aan. Sinds de start bereikten we reeds een aantal finale plaatsen en behaalden we een bronzen medaille op de Belgische jeugdkampioenschappen. Enkele van onze jeugdspelers werden zelfs geselecteerd voor de ploegen van de provincie en de Vlaamse Federatie.

Een aantal van onze jeugdspelers groeiden intussen door tot in de senioren ploeg waardoor onze doelstelling van 1994 werd bereikt. Onlangs bracht één van onze voormalige jeugdspelers het zelfs tot lid van de nationale Belgische senioren ploeg. Een bewijs dat we ook kwalitatief goed werk hebben verricht.