Zwemmen – Structuur – RC groepen

RC groepen

Bij de RC groepen worden 3 tot 4 trainingen per week aangeboden. Een goede zwemachtergrond en kennis is wenselijk. Er zal ook vooral de nadruk op plezierbeleving, sfeer en zwemgenot liggen.

Tussen RC en Waterpolo is een combinatie perfect mogelijk. Net zoals voor het Competitieteam wordt een trainingsplan opgesteld worden. In groep RC2 liggen de doelstellingen vooral op het uitbouwen van de meest efficiënte en correcte zwemtechniek. De zwemmers van RC3 mogen reeds kennismaken met bepaalde trainingsprincipes en zal er vooral op conditie gewerkt worden zonder dat de techniek verwaarloosd wordt. In groep RC3 komen de ervaren of jongvolwassen zwemmers aan hun trekken. Met aandacht voor techniek krijgen ze een gevarieerd trainingsprogramma aangeboden dat ondanks de minimale trainingstijd toch het maximale uit hun inspanningen zal halen.

Vanaf 25 jaar kan je terecht bij de Masters : grote en mindere zwemgoden, stuk voor stuk notoire fuifnummers, welke zich op elke wedstrijd nog steeds uit de naad zwemmen.