Waterpolo U9-U11-U15

Kris Vermeulen/ januari 17, 2022/ Algemeen, Waterpolo

Afgelopen zondag is een dag om in de geschiedenis te schrijven voor MZVA waterpolo, want dit was de eerste keer na heel lange periode dat onze Waterpolo jeugd een wedstrijd kon spelen.

We zakten af met onze jeugd, jammergenoeg niet voltallig, naar het Olympische 50m bad, de Wezenberg in Antwerpen. Vervolgens doken we de kleedkamers in waarna we het grote zwembad betreden. Guy, onze hoofdtrainer van de jeugd, bracht al zijn jaren ervaring mee om alles mee in goede banen te leiden.

U9 : onze ikjes

Onder leiding van Mayra en Charlotte vond de allereerste wedstijd plaats in het instructiebad. Met 4 tegen 4 speelden we de eerste wedstrijd tegen Antwerpse. De allereerste keer een wedstrijd, heel leuk ! Het eerste wedstrijdje was nog een beetje verkenning, want leuk om een bal te hebben, maar wat ermee te doen, zeker als die andere spelertjes de bal willen afpakken. Dan maar vlug weggooien en hopen dat deze bij ons ploegje terug terecht kwam.

Na het eerste wedstrijdje volgende nog 2 matchkes en steeds gingen onze spelers en trainers, onder gejuich van hun publiek (ouders of familie) steeds beter op in het spel. Er werden meer en beter passen gegeven, de ploeg trok meer van de ene kant naar de andere kant en er werd meer en mooi gescoord.

Geweldige eerste stap voor onze kleintjes U9 en een grote stap vooruit !

U11 : Eendjes

In het grote bad gingen onze Eendjes aan het werk in het (minder diepe) gedeelte van het grote zwembad. Onder leiding van Tjade en met slechts 1 spelertje op de bank om af te wissellen, speelden ze 5 tegen 5. Ook hier was eerst een beetje verkennen, maar kwam de routine vrij vlot terug en speelden we steeds beter en beter. En na een eerste goal steeg het zelfvertrouwen en konden we verder en verder verbetern

Na de eerste wedstrijd al wat energie verbruikt en dan nog 2 wedstrijdjes die volgenden en wederom gaven onze eendjes zich van hun beste kant. Onder toezicht en gejuich van het weinige toegelaten publiek op de hoge tribune.

U15 – de jong volwassenen

Volledig aan de andere kant van het grote 50m bad, vond de wedstrijd van onze U15 jeugd of beter jong volwassenen plaats. Voor sommigen was het wel 20cm lichaamslengte geleden dat ze nog gespeeld hadden en nu kwam die extra lengte zeker van pas. Hier geen twijfelende start, maar onder leiding van Dries, namen onze U15 een vliegende start en dat mag je letterlijk nemen, want de bal vloog van de ene kant naar de andere kant en ging meerdere malen in de goal en dit meer in de goal van de andere ploeg dan onze eigen ploeg.

Omwille van voldoende wissels te hebben, speelden we ook 5 tegen 5 (U15 speelt normaal 7 tegen 7). De ploeg speelde mooi samen en betrok ook mooi onze jongere spelers, waardoor iedereen aan zijn trekken kwam.

Al bij al een geslaagde match dag en we kijken al uit naar een volgende !

Bedankt aan alle spelers, trainers, toeschouwers en ook de fotograaf (en begeleider) Liesbeth.

Share this Post