Corona update 27 juni 2021

Kris Vermeulen/ maart 25, 2021/ Algemeen, Waterpolo, Zwemmen

Wederom worden de regels geregeld aangepast en vragen we ook graag jullie medewerking.

Kort overzichtje van de regels, zoals gecommuniceerd door Sport Antwerpen (op datum van 1 juli):

Op 27 juni versoepelden heel wat regels voor sportclubs. Daardoor kunnen we (bijna) weer sporten als voor alle coronamaatregelen. Een goede handhygiëne en mondmaskers blijven voor en na het sporten uiteraard nog nodig, net zoals dat ook nog altijd geldt op andere publieke plaatsen en in andere situaties.

Sportactiviteiten

  • Georganiseerde sportactiviteiten kunnen tot en met 29 juli 2021 doorgaan in een sportgroep van maximaal 100 personen (indoor en outdoor) en vanaf 30 juli 2021 in een sportgroep van maximaal 200 personen (exclusief begeleiding).
  • Georganiseerde sportwedstrijden (competities, tornooien, interclubs, …) zijn toegelaten, ook met contact.
  • Binnen kunnen maximaal 2000 zittende toeschouwers en buiten maximaal 2500 toeschouwers aanwezig zijn mits toelating van de lokale overheid die hiervoor het COVID Infrastructure Risk Model (CIRM) hanteert. Die toelating is niet nodig tot 100 toeschouwers indoor of 200 outdoor.
  • Alle toeschouwers ouder dan 12 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen.

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches mogen opnieuw gebruikt worden.

Alvast bedankt, MZVA

Share this Post