Verdienstelijk lid MZV-A

/ februari 16, 2017/ Algemeen

KOEN SOETEWEY werd deze week door de Merksemse districtsraad en de sportraad gehuldigd als verdienstelijk lid van MZV-A.

Koen viering 2Koen Viering

Toen de familie Soetewey in de jaren ‘90 van vorige eeuw terugkeerde naar België na een buitenlands avontuur in Australië sloten vader Koen en de andere 4 gezinsleden zich aan bij de Merksemse zwemvereniging.
De drie kinderen werden gedreven sportzwemmers en zoon Jeroen waagde zich ook aan het waterpolo. De beide ouders sloten zich aan bij het masterzwemmen.
Toen topsport club Brabo United Swimmingclub werd opgericht stond Koen, die toen reeds bestuurslid was van de Merksemse Zwemvereniging, mee aan de wieg als vertegenwoordiger van onze club. Bij Brabo ontpopte hij zich als een zeer gedreven ondervoorzitter die, soms letterlijk de kar trok. De sporttechnische cel, de subsidiedossiers, het nieuw led-scorebord, het budget, de organisatie van kampioenschappen, enz niets was hem teveel.
Dit alles met 110% inzet op zijn eigen manier. Het was dan ook niet altijd makkelijk werken voor hem en de twee petjes dragen, Brabo en MZV-A, brachten dikwijls spanningen met zich mee. Zeker in de periode toen hij ook nog het voorzitterschap van de Merksemse zwemvereniging waarnam.
Na jaren van tomeloze inzet maakte Koen voor zichzelf uit dat het genoeg was en koos hij voor een andere, rustiger, levensstijl. We zien hem gelukkig nog wel steeds als gedreven masterzwemmer en helpende hand en raadgever van het huidige bestuur indien nodig.
Koen, bedankt voor de jaren inzet om het zwemmen binnen onze stad en district naar een hoger niveau te tillen. Daarom ook roepen we graag Koen Soetewey uit tot ons verdienstelijk lid 2016. Proficiat Koen.

Share this Post