MZVA doet mee met scholensportdag

Kris Vermeulen/ september 27, 2022/ Algemeen

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Merksemse basisscholen maakten op donderdag 22 en vrijdag 23 september kennis met het aanbod van de sportverenigingen in het district.

Bij de start van het schooljaar zijn veel kinderen op zoek naar een toffe hobby. Om het sportaanbod in Merksem bekend te maken en de stap naar de lokale sportverenigingen te verkleinen, organiseert district Merksem al sinds 2011 jaarlijks scholensportdagen. Leerlingen kunnen dan een hele dag lang proeven van verschillende sporttakken zoals zwemmen, waterpolo, thaiboks, jiu jitsu, baseball, tafeltennis, atletiek en veel meer. 

De sportdagen vonden dit jaar plaats in sportcentrum De Rode Loop, zwembad Park van Merksem en de nabijgelegen sportaccommodaties van de deelnemende sportverenigingen. 650 leerlingen namen deel aan de initiaties die werden verzorgd door maar liefst 16 verschillende sportverenigingen. 

Voor de Merksemse sportverenigingen zijn deze dagen niet alleen een mooie gelegenheid om hun aanbod in de kijker te zetten, maar ook om elkaars clubs beter te leren kennen en ervaringen te delen. 

https://pers.merksem.be/scholensportdagen-in-merksem-tijdens-maand-van-de-sportclub

Share this Post